Συλλέκτης ροής

Φαγητά που βοηθούν στη μνήμη, την ομορφιά και την αντιγήρανση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Κυρ, 04/23/2017 - 22:10

Το φαγητό είναι απόλαυση, αλλά ορισμένες τροφές έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν στην υγεία, την ομορφιά, την αντιγήρανση αλλά και τη μνήμη! Ας δούμε μερικες από αυτές τις τροφές, και γιατί βοηθάνε τόσο πολύ.
Για παράδειγμα, τα μήλα είναι ιδανική τροφή για να καταπολεμήσετε τη χοληστερίνη, την πίεση, την υπεργλυκαιμία, τις καρδιοπάθειες, την όρεξη, τον καρκίνο, τους ιούς κλπ.

Πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Κυρ, 04/23/2017 - 21:10

Τα Πασχαλινά Αυγά, συνήθως βαμμένα κόκκινα, είναι ένα από το πιο κλασικά ελληνικά έθιμα. Συνήθως αγοράζουμε έτοιμη βαφή για πασχαλινά αυγά από την αγορά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής με εξίσου καλά αποτελέσματα. Δείτε πόσο εύκολο είναι με αυτή τη συνταγή για πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα.

Καταρχήν, πλένουμε καλά τα αυγά μας.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε στο πάτο ένα σφουγγάρι wettex ή μια πετσέτα (για προστασία των αυγών μας στο βράσιμο).

Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τα αυγά.

Γεμιστά της μαμάς

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Κυρ, 04/23/2017 - 12:10

Το όνειρο με νύφη είναι διφορούμενο, γιατί ερμηνεύεται εντελώς διαφορετικά ανάλογα με το αν είδατε τη νύφη μόνη, ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ή ακόμα κι αν εσείς που είδατε το όνειρο με μια νύφη είστε άντρας ή γυναίκα.

Λαγάνα εύκολη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Κυρ, 04/23/2017 - 12:10

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει την τιμητική της αμέσως μετά τις απόκριες. Οι φούρνοι είναι γεμάτοι από αυτό το ξεχωριστό είδος ψωμιού, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι με αυτήν την απλή συνταγή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.

Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού.

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Κυρ, 04/23/2017 - 12:10

Ας δούμε μια σχετικά απλή συνταγή για να φτιάξετε ρολό από χοιρινό ψαρονέφρι με γέμιση από δαμάσκηνα. Είναι πολύ νόστιμο και μαγειρεύεται σε μιάμιση ωρίτσα στην κατσαρόλα. Μην σας φοβίζει, θα έχετε ένα γλυκό-αλμυρό αποτέλεσμα. 

Καταρχήν ανοίγετε τα φιλέτα ψαρονέφρι στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τοποθετείτε ανάμεσα από πέντε δαμάσκηνα. 

Κλείνετε το κάθε ψαρονέφρι και το δένετε με τον σπάγγο.

Σε μια βαθιά και καλή κατσαρόλα, λυώνετε σιγά σιγά 1 κουταλιά βούτυρο.

Βάζετε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Φανουρόπιτα (με επτά υλικά)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Κυρ, 04/23/2017 - 12:10

Η συνταγή για φανουρόπιτα στην παραδοσιακή μορφή της.

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει ένας παχύς χυλός.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε μια κούπα σταφίδες και καρύδια.

Λαδώνουμε ένα ταψί , βάζουμε μέσα τη ζύμη σαν κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Για να δούμε αν η φανουρόπιτα είναι έτοιμη, τη τρυπάμε με ένα μαχαίρι - πρεπει να είναι σχετικά στεγνό όταν βγει.

Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τη φανουρόπιτα μας με ζάχαρη άχνη ή με σουσάμι.

Κεικ Σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Τετ, 03/15/2017 - 21:10

Το κέικ σοκολάτας ξετρελαίνει και τους μικρούς και τους μεγάλους. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια των παιδιών μας. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα, και τα αυγά και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Χταπόδι βραστό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Παρ, 02/24/2017 - 10:10

Το χταπόδι βραστό είναι εξαιρετικός μεζές που μπορείτε να τον σερβίρετε μαζί με ουζάκι στην παρέα. Είναι και πολύ εύκολο αφού ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι καλό βράσιμο και κόψιμο σε κομμάτάκια.

Καταρχήν, πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το βάζετε να βράσει σε άφθονο νερό για τουλάχιστον μιάμιση ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. 

Όταν το χταπόδι βράσει καλά, το τραβάτε με μια πηρούνα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. 

Σερβίρετε το χταπόδι αφού περιχύσετε με άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και πασπαλισμένο με την ρίγανη ή το θυμάρι.

Ψωμί, χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Παρ, 02/24/2017 - 10:10

Θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι σας ψωμί ζεστό, τραγανό και πεντανόστιμο; Αυτή εδώ η συνταγή για ψωμί στη γάστρα είναι τέλεια και πολύ εύκολη, αφού δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ζύμωμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού το ψωμί που θα ψήσετε δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από το χωριάτικο ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε στο ψωμί σας ό,τι αλεύρι θέλετε.

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Παρ, 02/24/2017 - 10:10

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ, σκέτο όνειρο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Παρ, 02/24/2017 - 10:10

Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!

Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.

Κουλουράκια πασχαλινά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Παρ, 02/24/2017 - 10:10

Κουλουράκια πασχαλινά που ξετρελαίνουν τα παιδάκια...

Καταρχήν κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε εναλάξ ένα αυγό με μία κουταλιά απο το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε μία μια κουταλιά απο το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μην κολάει στα χέρια μας.

Ονειροκρίτης Σκορπιός

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ - Δευ, 02/20/2017 - 16:11

Ο σκορπιός είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφορά έντομα για τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό, και ο ονειροκρίτης θεωρεί τα όνειρα με σκορπιούς ως οιωνούς κακών γεγονότων ή προμηνύματα για ύπουλα σχέδια.

Ονειροκρίτης Αεροδρόμιο

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ - Δευ, 02/20/2017 - 10:59

Το αεροδρόμιο ειναι ο χώρος από τον οποίο απογειωνόμαστε για άλλα μέρη αλλά ταυτόχρονα και το μέρος όπου καταλήγουμε σε ένα μακρυνό ταξίδι. Συνήθως, στον ονειροκρίτη τα αεροδρόμιο συνδέονται με επαγγελματικά ή οικονομικά, αλλά και γενικότερα με αλλαγές στη ζωή μας.