Συμβουλές SEO ή ζώντας χωρίς το Google!

SEO χωρίς το Google

Δείτε 10 τρόπους για να αυξήσετε την επισκεψιμότητά του website σας χωρίς αναγκαστικά να περάσετε από την Google.

1. Συμμετάσχετε με σχόλια σε blogs 

Βρείτε ενδιαφέροντα blogs, συμμετάσχετε στις συζητήσεις και προσθέστε ένα σχόλιο με link σε σχετικό περιεχόμενο. 

2. Δώστε το περιεχόμενο σε Content Aggregators

Ανεβάστε ωραίο περιεχόμενο και προσθέστε το σε δημοφιλείς συναθροιστές περιεχομένου, π.χ.: Alltop, ΒizSugar.com, Growth Hackers, Hacker News, Inbound.org κλπ. Μην κάνετε υποβολή σε άσχετα sites!

3. Σχολιάστε σε σχετικά φόρουμ

Όπως με τα blogs, βρείτε τα κατάλληλα forum που ταιριάζουν με το περιεχόμενό σας, γίνετε μέλος και συμμετάσχετε στις συζητήσεις με κατάλληλο περιεχόμενο από το site σας. Tip: χρησιμοποιείστε τον operator "Keyword inurl:forum." στο Google

4. Μην ξεχνάτε το Google+

Το Google+ είναι εδώ για να μείνει και μπορεί να σας φέρει πολύ κίνηση αν α) το αναπτύξετε και β) συμμετάσχετε σε μεγάλες σχετικές με το θέμα του site σας κοινότητες. Tip: Κάντε +1 στα posts των άλλων. Στη συνέχεια ποστάρετε links.

5. Κάντε Guest Blogging

Στείλτε τα καλύτερα από τα κείμενα του site σας σε μεγάλα και δημοφιλή blogs για δημοσίευση με αναφορά στην πηγή. Θα σας φέρει κίνηση αλλά και αναγνώριση στον τομέα σας.

6. Δώστε απαντήσεις σε sites Q&A

Βρείτε sites που δημοσιεύουν ερωτήσεις και απαντήσεις χρηστών, όπως το Quora, το Yahoo Answers κλπ και απαντήστε σε ερωτήσεις τις οποίες γνωρίζετε δίνοντας πραγματικές λύσεις και links στους άλλους. Μην σπαμάρετε όμως!

7. Χρησιμοποιήστε το Reddit

Βρείτε έναν τομέα του Reddit με αρκετούς συνδρομητές (χιλιάδες) και δημιουργήστε περιεχόμενο που να τους ενδιαφέρει. Κάποιοι σίγουρα θα το διαβάσουν και θα κάνουν κλικ. Προσοχή: μην βάζετε μόνο links προς το δικό σας site, προσπαθήστε να αποκτήσετε μια καλή φήμη/βαθμολογία με συχνό και ποιοτικό περιεχόμενο. Tip: παρακολουθήστε ποια θέματα ανεβαίνουν συνήθως στην αρχική σελίδα του reddit.

8. Αξιοποιήστε (πάλι) τα Social Media

Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter κλπ εξακολουθούν για πολλούς να είναι η καλύτερη λύση για επισκεψιμότητα. Οπότε βελτιώστε το προφίλ της εταιρείας σας και προσθέστε links προς το site και τα προϊόντα σας. Ανεβάστε χρήσιμο, διασκεδαστικό περιεχόμενο αρκετά συχνά αλλά μην το παρακάνετε. Βάλτε στο site σας κουμπιά για sharing. 

9. Αξιοποιήστε (πολύ) το YouTube

Να ξέρετε το εξής: το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο με 3 δισ. αναζητήσεις το μήνα, δηλαδή είναι μεγαλύτερο από το Yahoo και το Bing, μαζί! Αξίζει λοιπόν να φτιάξετε ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά βίντεο για να ανεβάσετε στο κανάλι σας. Επίσης, να θυμάστε ότι στο YouTube είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα how-tos και οι οδηγοί χρήσης. Για παράδειγμα, αν έχετε συνεργείο μπορείτε να ανεβάσετε ένα βίντεο για το πως αλλάζουν τα λάδια σε ένα συγκεκριμένο τύπο μηχανής.

10. Κάντε email marketing (newsletter)

Φυσικά το email marketing παραμένει σχετικό. Συγκεντρώστε emails των πελατών και των επισκεπτών σας και αξιοποιήστε υπηρεσίες όπως το MailChimp για τις καμπάνιές σας. Tip: μην σπαμάρετε τον κόσμο με βαρετά θέματα.